Fabulist Don

Contactgegevens

Madame Toutou vzw - Borstekouterstraat 30
Roborst 9630
Telefoon: 060/39 91 99

Ridder der Vagebonden van Het Kapersnest, Don Fabulist, is een eigengereide en doorwinterde verteller die de oude tradities koestert.

Doorleefd en met een grillige lichaamstaal vertelt hij oersagen, legenden, mythen, sprookjes en sproken, maar ook eigen poëtische vertelsels. In een alchimie van woorden wekt hij de wonderlijke verhalen van verdoemde schrijvers tot leven. Met gebronsde stem zingt hij vergeten balladen die hij dikwijls in de geheime zwerverstaal, het Bargoens, ten berde brengt.

Voor Don blijft het vertellen en het verhalend zingen een rauwe queeste naar de ongekunstelde stem van de ziel. Het woord is voor hem het vehikel naar het verborgene. Vertellingen hebben zekerheden te vergruizelen, opdat de toehoorder op zichzelf teruggeworpen zou worden.

Agenda

Geen opkomende activiteiten.

Doelgroepen

Vertellingen voor volwassenen, jongeren en kinderen.

Randgroepjongeren, kansenjongeren zoals dat heden heet, zien in Dons vertellen een droomkans om aan de werkelijkheid te ontsnappen. 

Nederlands-, Franstalig of een in die beide talen gemengd publiek.  

Ervaring

Een gezegend aantal jaren als vertelwandelaar en op podia. In scholen en bibliotheken. Tijdens bosklassen en op avonturentochten.

Don Fabulist vindt eveneens begeestering in het verteltheater en in samenwerkingsverbanden met zielsverwante vertellers, dichters, troubadours en muzikanten.

Trefwoorden

Vertelwandelen
,
vertelpodia
,
sage
,
tweetaligheid
,
lichaamstaal
,
Bargoens
,
ballades
,
traditie
,
zang
,
leeftijdsloos